Klinisch leiderschap

In een complexe en continu veranderende (GGZ) wereld is de roep om leiderschap groot. Maar wat is een goede leider? Een snelle google search brengt je naar honderden boeken, websites en artikelen. Door al die (theoretische) modellen zien we al snel tussen de bomen het bos niet meer. De meeste zorgprofessionals zijn het vak in gegaan voor de cliënten zorg maar de behoefte aan klinische leiders neemt toe. Juist in de GGZ, waar de druk op inhoud groot is, hebben we leiders nodig die vanuit hun inhoudelijke kennis de zorg op een hoger niveau kunnen tillen. Leiderschap draait niet alleen om wat je doet maar des te meer om wie je bent en wat je drijft.

Inhoud

Hoe kun je jouw energie en passie voor de GGZ inzetten, jezelf ontwikkelen en anderen ondersteunen om vanuit hun talent en passie een bijdrage te leveren aan de doelstellingen van het team, de afdeling en de organisatie. Daar gaat deze twee daagse workshop over.

Doelstelling

Na deze dagen heb je meer zicht op je op wat klinisch leiderschap inhoud, wie jij bent als leider, waar je krachten en valkuilen liggen en hoe je een sterk team om je heen kunt bouwen. Je hebt de verbinding gelegd tussen jouw al bestaande kennis en vaardigheden als inhoudelijk professional en hoe je deze kunt inzetten als manager/leider in jouw organisatie.

Opzet

Interactieve training met zowel theorie als praktijkoefeningen.

Doelgroep

De training is voor professionals binnen de GGZ met een HBO, WO of WO+ opleiding die zich graag willen ontwikkelen in het pakken van een kartrekkersrol.

Deelnemers

Het maximaal aantal deelnemers aan deze training is 20, minimaal 12.

Studiemateriaal

Studiemateriaal wordt verzorgd door Psychocare opleidingen.

 

Duur: 2 dagen (10.00 uur – 17.00 uur)

Studiebelasting 6 uur

Data: 28 mei en 4 juni 2021

Investering: € 599,00

Locatie: Houten

Accreditatie: (in aanvraag)

 

Heb je vragen?

Bel naar 030-2657227 of mail naar info@psychocare.nl.

 

Docent: Geerke van der Meijden

Klinisch psycholoog

Wij gaan voor CO2 Neutraal.

Bij elke trainingsdag wordt er via Trees for all een boom geplant.